Casa Vicens – Het huis ontworpen door Gaudi

DSC02716Ook altijd al in een prachtig groot huis willen wonen met de mooiste architectuur ontworpen door Antonio Gaudi? Casa Vicens, oftewel het huis van Gaudi, staat te koop! Dit huis is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar Casa Vicens is ook leuk om gewoon vanaf de buitenkant te bekijken.

Casa Vicens is het eerste echte belangrijke bouwwerk van Gaudi, het is gebouwd in 1883 en is nog steeds een prachtig huis om te zien. De steen- en tegelfabrikant Manuel Vicens gaf in 1878 de opdracht aan Gaudi om een zomerhuis te bouwen. Gaudi had toen nog geen enkele ervaring en was toen nog niet eens officiëel architect.

Locatie

Het huis is gevestigd in de wijk Graciá, Carrer de les Corolines. Ik ben er op een ochtend naartoe gegaan om het huis van dichtbij te bekijken en de eerste indruk die ik van de buurt kreeg, was rustig. Je stapt uit bij de metro halte Fontana image en dan is het 1 straat naar links. De straten zijn smal en in de buurt zitten allemaal kleine winkeltjes. De straat waar het huis staat is niet heel anders dan de andere straten in de buurt, smal en rustig. Het huis valt natuurlijk wel op door de bijzondere kleuren, maar ook voor dit huis staan gewoon vuilnisbakken en muren met graffiti

De architectuur

Het huis bestaat wat architectuur betreft uit twee delen, het bovenste deel en het onderste deel. Het onderste deel ziet er nogal Spaans uit, je ziet hier een motief van een soort geel/groene bloemen. De onderkant heeft ook een ander soort tegel (natuursteen) als de bovenkant. De bovenkant lijkt meer Arabisch dan Spaans, je ziet hier verschillende vormen die lijken op een schaakbord.
Op de toren zitten engeltjes en er zitten glas in lood ramen in, al deze ramen zijn goed beschermd met tralies.

Huis gebouwd door Gaudi DSC02752 DSC02741
Te koop

Het huis heeft in 2007 al eens eerder te koop gestaan en dat staat het dus op dit moment weer!
Er zit natuurlijk een enorm prijskaartje aan en is voor velen onder ons niet weggelegd. Mocht je meer informatie over Casa Vicens willen weten, of over de verkoop, kijk dan op de Officiële Website.

Dit gebouw is zonder twijfel minder indrukwekkend dan de andere wereldberoemde werken van Gaudi, zoals Sagrada Familia, La Pedrera en Park Guell. Maar toch is het de moeite waard om een kijkje te gaan nemen om de architectuur van Gaudi te aanschouwen en te zien wat zijn eerste beroemde werk was. Het is alleen al leuk om de wijk te bezoeken met de kleine, gezellige straatjes. En stel je toch eens voor dat je in een huis kunt wonen dat ontworpen is door Gaudi?!

Hoe kom ik er?
Adres:Carrer de les Cardines 18
Metrohalte:Fontana image

Kelsey

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here